In 1982 zijn de eerste Teva Slippers uitgevonden door Markt Thatcher. Hij was een natuurkundige die vaak wandelingen maakte en daarbij ook door het water liep. Hij droeg daarvoor soms sneakers maar deze hadden volgens hem een groot nadeel. Wanneer je met sneakers door het water loopt, worden ze nat en zwaar en daarna duurt het erg lang voordat ze droog zijn. Daarom bedacht hij een manier om comfortabel door het water en door de bergen te trekken. Gewone teenslippers zijn ook niet handig als je door het water loopt. Ze schieten gemakkelijk van je voeten af. Dat moet niet. Daarom bedacht hij een sandaal die geschikt was om door het water en de bergen te lopen. Toen hij het prototype had gemaakt en het voordeel ervan inzag, vroeg hij snel patent aan. Hij liet ze produceren door California Pacific.

Teva Hurricane
Deze sandaal lijkt nog het meest op een van de eerste slippers die gemaakt werden. Ze zijn simpel, onverwoestbaar en functioneel. De uitvoering van deze sandaal is eenvoudig. De eerste was nog zwaar om te dragen, maar de nummer 3 is zo licht als een pantoffel. De gebruikte materialen zijn verbeterd. Ze zijn lichter en vooral ook sterker geworden. Deze sandalen zijn zeer comfortabel om lange wandelingen mee te maken.

Soorten
Het aantal soorten sandalen is enorm. Er is voor iedereen wel een model bij wat je zou kunnen en willen dragen. Ook zijn ze in vele kleuren verkrijgbaar. Hierbij kun je zelfs denken aan een sinaasappel kleur. Je kunt het zo gek niet bedenken maar ze zijn er. Ondanks de vele uitvoeringen blijft het belangrijkste aspect dat ze comfortabel moeten zijn. Vooral bij warme dagen worden sandalen en slippers vaak gedragen. Je krijgt er niet zo snel warme voeten in en ze lopen heerlijk.