De Teva Slippers zijn in 1982 uitgevonden. De natuurkundige Mark Thatcher ontdekte dat er voor het lopen een gebrek was aan schoenen, die ook geschikt waren om door het water te lopen. De sneakers die er waren zijn hiervoor niet geschikt. Wanneer je met sneakers door het water loopt, worden ze te zwaar en duurt het te lang voordat ze droog zijn. Gewone teenslippers zijn ook niet goed voor een wandeling waarbij je ook door het water loopt. Daarom kwam Mark Thatcher op het idee om een teenslipper te combineren met een sandaal. Om te kijken of zijn idee geschikt was maakte hij een prototype. Toen hij zag dat het de juiste methode was, vroeg hij snel patent aan en sloot hij een deal met de schoenmaker California Pacific. Zij namen de productie van de Teva sandaal op zich.

Teva Tanza
Deze slippers zijn uitstekend om bij watersporten te gebruiken, maar niet voor mensen die regelmatig sport beoefenen. Daarom heeft men dit aangepast. De eerste Original wordt nog steeds verkocht. De sandaal werd vooral populair rond 1984. Jongere Amerikanen ontdekten dat het niet alleen een fijne sandaal is, maar ook mooi om te combineren bij verschillende outfits. De naamsbekendheid groeide enorm. Er ontstond nog wel een schandaal rondom de slipper. California Pacific beweerde dat zij alle rechten hadden. Daarom klaagde Mark Thatcher het bedrijf aan en won de zaak. Hij had alle rechten weer in handen. De rechten heeft hij verkocht aan het bedrijf Deckers Corporation en nu hebben zij alle rechten.

Slipperswinkel
Op slipperswinkel.com kun je alles eens aandachtig doornemen. Je ziet wanneer je de slippers of sandalen bij bepaalde gelegenheden kunt dragen. Ze zijn comfortabel en hebben een mooi uiterlijk. Ze zijn gemakkelijk te combineren omdat de keuze zo groot is. De Tanza is zeer populair. De Tanza heeft zeer veel mogelijkheden. Ze zijn er in alle soorten en maten. Koop ze dus nu.